Què has de tenir en compte per millorar les teves processos d’embalatge?

L’objectiu d’aquest post és el de destacar una sèrie de mesures que has de posar en valor per millorar els processos d’embalatge industrial de la teva empresa.

Amb el boom del comerç electrònic i les botigues en línia, el món del “Packaging” cada vegada té més protagonisme en el mercat actual. Des Filtext volem donar-te alguns consells pràctics que et poden ajudar molt per anar en la direcció correcta.

En primer lloc, millora tot el que puguis l’experiència que viuen els teus clients quan obrin un paquet teu. Aconsegueix que els teus embalatges siguin tan fàcils d’obrir com sigui possible. És molt aconsellable utilitzar tancaments com les tires adhesives o tancaments a ranura, per la seva simplicitat. Fes servir mètodes tan efectius i funcionals com et sigui possible.

D’altra banda, has de centrar-te en el sistema de devolucions. Aquest ha de ser senzill, ràpid i molt eficient. Hi ha estudis que demostren que més del 90% dels usuaris decideixen tornar a comprar al mateix lloc, si el vostre sistema de devolucions és efectiu. No perdis l’oportunitat de fer-ho bé, els teus clients segur que t’ho agrairan.

Dos sistemes de devolucions que funcionen molt bé són, tant el sistema de caixes d’anada i tornada, com el de bosses.

Tingues en compte l’impacte ambiental en tot moment

etiquetatge nutricional

En molts àmbits de la indústria està creixent la utilització d’embalatges ecològics. És un camp de recerca en auge i hi ha tota mena de materials ecològics específics per a l’embalatge i l’envàs de productes.

Quant als costos, hi ha alguns materials que són fins i tot més barats i que et poden arribar a beneficiar. Creiem que és un bon moment per començar a apostar per la conservació i la protecció del medi ambient amb aquest tipus de materials.

Optimitza el procés de distribució i el transport

El procés de distribució sol ser on els costos d’una empresa són més elevats. Intenta calcular les mesures de cada caixa i bossa que utilitzis al mil·límetre, per evitar sorpreses i problemes d’espai als camions. Redueix al màxim; tant el pes, com el volum dels teus enviaments. En molts casos, una bona opció és decantar-se per utilitzar caixes d’altura variable.

Personalitza les teves enviaments amb missatges o informació corporativa

Molts li diuen l’efecte WOW. Una decisió que, amb el temps, estan començant a prendre algunes empreses és la de personalitzar els seus embalatges d’enviament amb material o informació corporativa. Tingues clar que l’embolcall és el primer que veuen els teus clients quan reben el paquet. És la primera oportunitat que tens per sorprendre’ls, no la desaprofitis i plasma la imatge de la teva marca.

Coneix una mica més FILTEXT!